Biz mama ile besliyoruz malesef sütüm olmadı. 14. Gün başladı gece gündüz ağlıyor uğunuyor çocuğum gaz damlasına verdiğimiz paranın haddi hesabı yok ama çare bulamadık. Herkes 3 ay normal diyor bebek ağlıyor ben ağlıyorum böyle böyle atlatıcaz sanırım. Kızarıp bacaklarını içine çekiyorsa gaz sancısı vardır elini falan yalıyorsa açtır
Sagolun kizlar doktora danisacagim
[bilinmeyen] üşüdügü zaman da uyumayabilir yada doymadigi zaman.bebekleri rahatlatan beyaz gurultu yagmur sesi pış pış sesi dinletin yada yatirmadan once masaj yapın yumusak basli sac taragiyla sacini tarayin uykuya gecusini kolaylastirabilir
Gzdcan 5. Hafta atağına girmis olabilirsiniz. Benm bebegim de tam o ara uyumamaya baslamisti. 10 dk 5 dk uyuyup kalkiodu gunduz. Sonra sonra yarim saate cikti gunduz uykulari. Simdi de 4. Aya giriyoruz uyku gerilemesi basladi. Kisacasi duzeliyor ama bir ileri bir geri. 2 yasina gelene kadar uyku konsuunda rahat yok gibi
Kubdaklamayı deneyebilirsiniz vede bebek açken uyumuyor benim kızımda öyleydi mamaya başladım doydu doydukca uyudu sonra yine huylar değişiyor tabi ama biberondan içen bebek emmeyi bırakıyor benim kızım bıraktı e bebekte falan kaşık biberon var onu kullanmanızı tavsiye ederim
Ev 24 derece üşümüyor gazı da yok karnı tok ama çözemedim gece oldumu uyumuyor 10dan 12 bazen 2’ye kadar uykusuzluktan ölüyorum cidden
[bilinmeyen] yarım kundak yapabilirsiniz ben ilk başlarda yapmak istemedim aynen bu durumu yaşadım sonra kundak yaptım elleri kolları oynamayinca çok rahat uyudu eli kolu boşa düşünce korkup uyaniyorlar bide doymuyor olabilir küçük olduğu için çok fazla ememiyorlar doktora danışın belki mama başlamanizi isteyebilir
[bilinmeyen] Benim de eşim izin vermememe rağmen yarım kundak yapıyordu, hop uyuyordu bizim kız. Nasıl da unutmuşum. [bilinmeyen] Bu da işe yarar.
Acaba geç kalmadım mı kundak için hiç yapmadım çünkü
[bilinmeyen] kundakla benim bebeğimde öyleydi ayy ne zamanlardı bir rutin oluştur , ben saat 17:00 yikardim biraz ilgilenirdim saat 18:00 yatiriridim ama kundaklardim yavaş yavaş saklardim uykuya dalardi sadece iki defa kalkardı oda karnı acikirdi emdirip yatiriridim dene istersen
Merve_123 ne kadarlıktı o zamanlar
Cookie99 1,5 aylıktı canim
Benim bebeğimde 1 aylık ilk hafta sürekli ağladı uyumadı memede sürekli bırakınca ağladı hep sonra tartınca 1 haftada az bir kilo alımı olduğunu mama vermem gerektiğini söyledi doktor şimdi çok rahat uyuyor akşamları kundak bende hiç yapmadım benim bebeğim sevmedi sıkıldı uyuyamadı ben hiç yapmıyorum uyuyunca zaten hareket ettirmiyor çok elini kolunu
[bilinmeyen] Ay yok ben lohusayken çok fenaydım, depresyon filan. Eşim bana rağmen bir şey yapamazdı, çok fena haldeydim. 2. aya doğru depresyon filan geçince eşim yarım kundak başladı. Geç kalma diye bir şey yok.
Kızlar derin uykuya dalsada sırtüstü uyumuyor kesinlikle yüzüstü uyuyor kundakla hiç uyumadı napıcam korkuyorum yüzüstü oluncada ama bir tek öyle uyuyor
[bilinmeyen] bizim rutinimiz oyleydi elleri bosa dusermis gibi oluyor sicrayarak uyaniyordu gece gunduz hic uyumazdi bi turlu uyku cozumu bulamayinca kundakladim saat 7 gibi kundaklar karnini doyururdum o sirada uyurdu gece sadece beslenmek icin kalkardi cok rahat uyudu ondan sonra Masallah subanallah
Cookie99 gazı olabilir canım bizim 15.gunde başlamıştı, ev sıcak ya da soguk olabilir kıyafetleri uygun olmayabilir,bezini kontrol el idrarı yeterli değilse doymuyor olabilir pişik olmuş olabilir ya da bunların hiçbirisi değilse bile sadece annesinin kucağını istiyor olabilir ilk 3 ay hep kucak ve anne kokusu istiyorlar canım
Benim bebegimde asla uyumazdı sürekli huysuz şu çok gazlı bir bebek 4. Aydayız hala bir düzen yok gaz damlası kullanmadıgımız kalmadı rezene iç kimyon demle her yemeğe kimyon kata bilirsin gazdan da uyumaz ben tam kundak yapmıştım artık gece bari uyusun diye gazlı şeyler tüketmemeye çalışın