Asl1 Benim de sezaryen sonrası iyileşmem rahat 10 günü buldu. Öyle bir acı içindeydim ki çevremde sezaryen doğum yapan tandıklarım için kafamdan geçen aynen şuydu; ' bunlar acaba yalan mı söylediler, şu an nasıl yürüyüp, doğrulabiliyorlar? ’Hepsinin de çocukları en az 4 -5 yaşlarında. Anlatmak istediğim düşünün ne kadar acım ve ağrım var ki bir daha eski halime dönme halimi kafada sıfırlamışım yok yani öyle bir ihtimal benim için. Ama 10 günden sonra hızlıca iyileşti yaralarım.İlk 2 ay çok zordu kolikti çünkü kızım berbat durumdaydık, sonra koliklik geçtı ama kızımın uyku düzenini tutturamadık hiç uyumuyor çocuk ne yaparsak yapalım gece 1-2′den önce, hep böyleydi şu an 2 yaşında ve kızımın bu uyumama mevzusu bende uyku bozukluğuna yol açtı ama olsun elbet hepsi düzene girecek.Sizin hikayeniz hiçbir annenin hikayesinden daha vahim değil, herkes farklı şekillerde zorluklar yaşadı, yaşıyor. Bir kere kafanızdan şu karamsarlığı uzaklaştırmaya çalışın, ben çocuğuma alışamıyorum demeyin, alışmaya çabalayın o zaman. Destek isteyin mesela eğer şartlar müsaitse, anne-kayınvalide ev işlerinin yükünü sizden alsınlar, bir de onları düşünmeyin mesela. Alın yavrunuzu kucagınıza sık sık basın bağrınıza o uyurken tutun kucağınızda o masumiyetini, muhtaçlığını, savunmasızlığını seyredin, öpün, koklayın ama bir de psikolojik destek alın, o yavrunun hiçbir günahı yok ki.