demirkerim devlet hastanesinde normal doğum yaptım. Gece saat 04.00′da suyum geldi. Fakat sancım gelmedi. 5 saat evde bekledim. Sonra saat 09.00′da hastaneye gittim enfeksiyon kapmayayım diye. Alttan muayene edildim açılmam baş parmak kadardı. Nst de ise sancılarım pik yapmış durumdaydı fakat ben hissetmiyordum. Doktor geldi normal mi sezeryan mi istiyorsun dedi. Ben de normal doğum istiyorum dedim. Suni sancı verdiler. 4 saat sonra sancılarım başladı fakat acılmam yoktu. Gece 00.00 ’da artık sancılara dayanamadım suni sancıyı kestirdim. Sezeryana alın beni dedim. Sabah 9′a kadar suni sancı kesilmesine rağmen sancı çektim. Doktor geldi 9 da bana kızdı haliyle ben sana baştan sormadım mı niye kestiriyorsun suni sancıyı diye, sonra masaya yatırdı baktı alttan. Bak dedi 6cm acilman var. Normal doğum yaparsan 6,7 saatte biter, sezeryan istiyorsan 48 saat hastanede kalacaksın dedi. Ne istiyorsun karar ver dedi. Normal doğum istiyorum dedim. 9 da tekrar verildi suni sancı. 3 saat sonra bebeğim kucağımdaydı. 27 saat sancı çektim ama yine doğuracak olsam bu sancıyı çekmeye razıyım. Çünkü doğurur doğurmaz ayaktaydım. Dogurana kadar acı çektim ama sonrası mükemmel. Doğuma gelirken de arabamı sürüp geldim, giderken de arabama bindim çocuğumu eve getirdim. Çok da memnun kaldım. Yine olsa yine normal doğum diyeceğim. Sancı kısmına gelirsek canından can çıkıyor ağrısız tabiki olmaz. Ama sonuç güzel olunca bu ağrıya razıyım. Bu arada ben 27 saat çektim fakat bazıları 7 saat bazısı mesela benden sonra gelen biri iki ıkınmayla çocuğu kucağına aldı ben şok hiç çekmedi 😄 çünkü evde beklemiş öyle gelmiş