Cookie99
Ikınıyorsa gaz var. Çıkarsın demek ki içeride halen var.
Önce gaz yapan etkenleri ortadan kaldırmak lazım. Biberon veriyorsanız tam dikin. Biberonun şeffaf ucu sütle dolu olsun hep. Aksi halde hava yutar.
Emzirirken memede uyumasına izin vermeyin, bu da gaz yapar.
Emzirirken memeyi sürekli ağzından çıkarmasın, elinizle göğsünüze kolay kavranabilir şekil verin ki iyi kavrasın, sürekli bırak tut yapmasın.
Sabah uyanınca karnına yumuşak yumuşak masaj yapın,bacaklarını nazikçe hareket ettirin. Günde 4-5 defa emzirme öncesi aynı şeyi tekrarlayın. Alt gazına yardım etmiş olursunuz.
Emzirdikten sonra, uyusa da fark etmez yapın, biraz bekleyin sonra omzunuza kaldırın. 10 dakika boyunca sırtını ovalayın, avucunuzu dua eder gibi yapıp sırtına pıt pıt diye vurun. Üst gazı çıksın.
En çok unutulan şey ise tazyikli meme. Ben de unuturdum o yüzden böyle diyorum. Benim sağ göğsüm ilk zamandan beri tazyikli. Sütünüz az da olsa çok da olsa tazyikli meme sütü ata ata verir. Bebekte de gaz yapar, hatta bebeği sinirlendirip meme reddi bile yapabilir.
Emzirme öncesi parmak ucunuzla meme ucunuza hafif bastırın. Uçtaki süt dağılsın. Bebek ağlayarak veya sinirli bir şekilde filan kendini memeden çekerse, yine parmak ucunuzla basarsınız.
Bebeği emzirirken başı yukarıda tutun. Diğer türlü sütü bekletebilir, bulp bulp yutarsa yine gaz olur. Başı yukarıda olsun, ağzına çektiğini yutsun.