[bilinmeyen] bi yerde okumuştum, olabildiğince tepkisiz davranın. Laf arsızı olmasın. Surejli yapma etme deyip ona karsilik vermek iyi olmaz.Yani diyelim saçınızı çekti. Başka şeye çekin dikkatini. Acı duydugunuzu belli etmeyin. Benim kızım da onu anladığım halde biseyler fırlatmaya başladı. Bizi test ediyorlar. Mesela yemek veriyorum.normalde tv açmak eline oyuncak vermek vs hiç istemiyordum, oyuncakları ile oyaliyorum biseyler veriyorum. Bazen öyle bıkıyor ki yemekten oyuncaklardan, ekmek versem atiyor oyuncağı sert fırlatıyor. Ben de bi şekilde onu şefkatle sakinlestirmeye dikkatini dağıtmaya çalışıyorum.ise yarıyor. Sevgi en iyi ilaçtır
Bizi taklit edecekler. Sizin hep iyi ve tepkisiz olmanız onda Ben boşuna bunu yapıyorum diye sonme davranışı ile son bulacak..sadece sabır. Cocuk birine de çekebilir.
Misal kucuk gorumcem çok sinirli ve kendini yerlere atarmış nasıl davrandılar ne oldu bilmem ama 2 yıldır tanıyorum kendisini aşırı naif.o kişiden eser yok. Akademisyen şuan 27 yasinda. Kızım sinirlenince onun gibi mi olacak diye korkuyorum ama kendime de güveniyorum. Ben iyi ve şefkatli anne olup güzel bir çocuk yetistirecegim.