[bilinmeyen]
Merhaba sevgili demirkerim. Bu kararı kendine dair fiziksel, duygusal, psikolojik her türlü etmenlerini, doğru doktorunun önerilerini ve bebeğinin durumunu değerlendirerek karar vermen sizin için en güzeli olacaktır.
Ve unutma: her beden farklıdır, her kadın, her bebek ve her dogum.
Biz, durum ne gerektirirse o demiştik. Tam 39+6. günümde muayenemiz vardi. Bebek dönmüştü, normal doğuma uygundum, ancak bebek kanala girmemişti ve olması gerekenden çok uzaktı. Doktorum 3 gün daha bekleyelim gelmezse suni sancı, sonrasında elimizdeki senaryolara bakarız demişti. Ama görünen o ki kendi gelmeyecek demişti. Doktordan çıktık, 5 saat içinde 5 dkda bire inen sancılarım aniden başladı. Hastaneye gittik, 12 saat sonra suni sancı verildi.15 saat sonra nst’ de bir ilginclik gözlemlediler. Sancılar arttıkça bebegin kalp atışı düşüyordu. Bu durumda sezaryen doğum kararlaştırdık. Dogum esnasında anlaşıldı ki bebegin kordonu fazla kısa imiş. Bebeğimiz sağlıklı doğdu, hala da öyle çok şükür. Ben de ilk geceden sonra gayet iyiydim. Ağrım, sancım yoktu ve tüm işlerimi eskisi gibi yapabildim.
Kendi surecimizdeki tüm detaylar bana ve bebeğime özgüydu. Her anı muhteşemdi. Sizin de böyle bir dogum hikayeniz olacaktır. Sağlık sizinle olsun🙏🍀