[bilinmeyen] Ben normal doğum şart demedim yazdıklarımı okuduysanız sağlık sorunu varsa mutlaka sezeryan olmalı, benim bahsettiğim keyfi sezeryan. Doktor tatile gidecek, gitmeden seni doğurtalım da keyfim kaçmasın tatilde diyerek planlanan ya da ben doğumu hiç istemiyorum diyerek daha 7. Aydan tarihi alınan sezeryanlardan bahsediyorum. Türkiyede anneler sezeryana o kadar alıştırıldı ki evrimsel olarak doğurma yetimizi kaybettik resmen. Bundan 20 30 yıl sonra her doğum sezeryan olacak doktorlar ve kolaya kaçan anneler sayesinde.
Doğumdan korkma panik olma olayı zaten başkı başına bir problem. Doğumdan neden korkulur hastane şartlarından mı? Doktorların hastalara olan tutumundan mı? Yoksa sancı çekerim derdinden mi? Eğer sancıdan korkuyorlarsa kusura bakmasınlar o zaman doğurmasın kimse. Doğumun doğal hali sancı çekerek bebeğini kucağına almak, bu süreç böyle yaratılmış, bu doğal süreci 3 ay önceden planlanan sezeryanlarla bozarak hem annenin sağlığı hem bebeklerin sağlığı bozuluyor. Şimdiki bebeklere bakın hepsi sürekli hasta, şişe şişe şurup içiyorlar her hafta acildeler, bunlar hep doğallığın bozulmasından oluyor. Avrupada keyfi sezeryan kesinlikle yasak. Doğum 3 4 gün bile sürebiliyor, suyun geldiği anda hastaneye gitmiyceksin, evde sancını çekiceksin. Yoksa hastanede suni sancıyla kıvrandırırlar adamı. Keyfi suni sancı verip annelere eziyet ediyor çok MODERN olan tıp doktorları, hastalara köpek gibi davranmak da cabası 🙄